‘Mἀἀf Aku Tak Sempat Kucup Dahi Kau Bro’ – Zul Ariffin Bergegas Ziἀrἀh Ashraf Sinclair

Pemergian Ashraf Sinclair bukan sahaja ditangisi keluarga, malahan rakan-rakan artis turut sama tumpang bersama. Tidak ketinggalan terkesan dengan aktor Gol & Gincu ini adalah Zul Ariffin yang meluahkan kisah mereka sepanjang perkenalan mereka.

Ke Jakarta secepat mungkin

View this post on Instagram

I’m here bro..came as soon as i could, i’m sorry I didn’t get a chance to solat jenazah, carry you, and kiss your forehead for the last time. Brother, it feels like only yesterday that we were sitting at the mamak in Johor, gelak sakan pasal our journey together. You were my first real friend in the industry – from being together on modelling shoots, being rejected together, to me laughing my head off when you said you wanted to act. Laughed even harder when you said I should too, then one day we could act together. It seemed like the craziest idea at that time and there we were, more than a decade later, being in the same film together as lead antagonist and protagonist. No one would have guessed bro that we would have made it this far. The shoot couldn’t have been better – playing catch with the boats rather than actually feeling like we were acting – laughing and giggling as if we were young guys again. I have no words bro to describe how thankful I am that we got to make our dream of working together finally come true. I know we would have had a blast promoting the film and having another laugh together. That was all work bro, but nothing can compare to that night when we got to share our stories. Your face literally lit up talking about your wife and your son – your family, you were so thrilled and excited to share your stories about them and when Bunga called halfway through, it was even worse bro, you were so gedik and ngade, rasa nak campak teh tarik kat muka.. ! Lol… but that is just testament to how good you were as a person and how much you loved your wife and family and that is something so precious all of us dream of having bro. You totally deserved it as well, being a genuinely kind and wonderful person. I miss you bro.. Al-Fatihah.

A post shared by zul_ariffin (@zul_ariffin) on

Image result for zul ariffin dan ashraf sinclair
Zul yang bergegas terbang ke Jakarta setelah menerima perkhabaran berkenaan sahabatnya itu bagaimanapun tidak sempat berjumpa dengan ashraf untuk kali terakhir.

Aku kat sini bro, datang secepat mungkin, tapi aku tak sempat solat kau, usung dan kucup dahi kau untuk kali terakhir.

Bro, rasa macam baru semalam kita lepak di restoran mamak di Johor, gelak sakan pasal perjalanan kita bersama. Kau kawan sejati aku pertama dalam industri. Dari zaman shoot model, sama-sama kena reject hinggalah ketika aku gelak besar masa kau cakap nak berlakon.

Mereka akhirnya digandingkan bersama dalam filem J Retribusi, sekuel J Revolusi yang dijadualkan tayangannya pertengahan tahun ini.

Image result for zul ariffin dan ashraf sinclair

Tambah kelakar bila kau cakap aku pun patut berlakon juga jadi kita boleh berlakon bersama. Bunyi macam idea tak masuk akal masa tu, tapi tengoklah kita hari ni, 10 tahun kemudian, jadi watak bersama. Tak siapa sangka kita boleh pergi sejauh ni.

Muka bercahaya cerita Bunga, keluarga

Ujar Zul lagi, ketika penggambaran, mereka tidak merasakan seperti berlakon kerana menikmati setiap detik mereka akhirnya bekerjasama setelah lama bersahabat.

Penggambaran sangat mengujakan, main kejar-kejar naik bot, tak rasa macam berlakon, gelak-gelak macam budak kecil. Aku sangat bersyukur hajat kita nak bekerja bersama akhirnya tercapai. Aku tahu kita akan enjoy bersama mempromosikan filem ini bersama.

Muka kau terus bercahaya masa cerita pasal isteri dan anak, pasal keluarga, kau teruja ceritakan semua. Sampailah Bunga telefon masa tu dan kau gedik dan mengada, rasa nak campak teh tarik kat muka. Haha. Tu bukti kau sayang isteri dan keluarga kau yang semua orang impikan bro. Kau memang patut dapat semua tu sebab kau memang baik. Aku rindu kau bro.

Image result for zul ariffin dan ashraf sinclair

Alfatihah.

Sumber: OHBulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*