B@yi Terlepas Dari Pangkuan & J@tuh Ke Lantai Setinggi 1 Meter, Yatt Hamzah Pohon Doa

Semua sedia maklum, sebelum ini pelakon Yatt Hamzah pernah berkongsi komplikasi ketika melahirkan anak keempat. Tak dapat dibayangkan bagaimana pengorbanan seorang ibu apabila pelakon itu terasa seperti peranakannya meletop.



Terbaru, belum habis kesakitan lepas, bayi tersebut yang kini berusia 50 hari jatuh ke atas lantai ekoran terlepas dari dukungan kakaknya. Walau bagaimanapun, bayi itu kini stabil dan Yatt meminta semua doakan kesembuhan anak kecil tersebut.

Jatuh dari dukungan kakak



Menurut perlakon tersebut, anak kecilnya itu terjatuh ke atas lantai selepas kakaknya mendukung berjalan ke arahnya. Sejurus kejadian itu berlaku, Yatt Hamzah terus membawa bayinya ke hospital.

Saya dalam bilik sedang uruskan dan mandikan anak ketiga. Manakala bayi dengan kakak-kakak yang lain berada di ruang tamu. Apabila Hawa nangis, anak sulung saya mendukungnya seperti biasa. Malangnya dia terlepas dan jatuh.



Ketika kejadian, dia sedang menguruskan anaknya yang ketiga. Namun apabila Hawa menangis, anak sulungnya iaitu Suci Hanania Malika yang berusia 5 tahun mendukung anaknya seperti biasa. Malangnya adiknya itu terlepas dan terjatuh di atas lantai.

Kini dalam keadaan stabil



Bismillahirrahmanirrahim. Alhamdulillah Alhamdulillah mengambil keberkatan Jumaat Sayyidul Ayyam, Bonda tunjukkan wajah baby #SuciHawaZulaikha yg kini berusia 1 bulan 22 hari dengan berat 5 kg. Juga pd kesempatan ini, Bonda dan seluruh ahli keluarga nak ucapkan terima kasih tak terhingga di atas doa ikhlas dr semua buat Puteri Bongsu Hawa ini berikutan insiden dia jatuh semalam. Hanya Allah yg mampu membalasnya.

Baby Hawa setakat ini dlm keadaan stabil. Doktor dah periksa tubuh si kecil ini dan hanya ada sedikit lebam selepas jatuh setinggi 1 meter ke atas lantai. Terima kasih Allah yg menghantarkan MalaikatNYA utk melindungi si kecil ini. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. Cuma Bonda masih kena pantau keadaan baby Hawa jika dia muntah2 yg serious dan berterusan, Bonda akan kejarkan Hawa semula ke hospital.



Mohon doa di Penghulu Hari yg Mulia ini agar tiada kecederaan dalaman yg serius. Krn baby Hawa msh terlalu kecil, X-ray dan ubat2an tidak sesuai baginya. Maka tiada apa yg boleh dilakukan semalam di hospital melainkan Doa dan pemantauan rapi oleh Bonda.

Sumber : Yatt Hamzah



4 Comments

  1. Kesiannya kat baby yatt yg terhempas tu..Bkn laa nak mrh tp lain kali klau tak biasa gendong baby tu jgn laa dok nak gendong jugak..Yg terok baby tu bknnya pompuan itu..Yatt penat2 beranak,yg dia senang2 bagi jatuh..Ingat ketul batu ke yg jatuh tu tp bayi yg masih lepas pantang..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*